Mahallemizin Camileri

AŞAĞIDAKİ CAMİNİN TARİHÇESİ (GÖKÇEKAYA MAHALLESİ   ULU CAMİ)

Camimizin ilk yapılışı 1900 yılının başlarına dayanmakta olup, 1949 yıllarında yıkılıp tekrar yapılarak 2. kez hizmete girmiştir.1992 yılında yapılmak üzere tekrar yıkılmış 1995 yılına kadar Dursun ERCİN’ in başkanlığındaki “Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği” ve halkımızın katkılarıyla betonarme olarak yapılmış ve hizmete açılmıştır. 2010 yılında Mahallemizin İhtiyar Heyeti ve halkımızın katkılarıyla camimizin minaresi yapılmıştır. Derneğimiz tarafından da dış cephesinin mantolaması, boyatılması, camimizin içerisinde tadilatlar ve çinisi yaptırılmıştır. Camimiz alt ve üst olmak üzere iki kattan oluşmaktadır. Kapalı alanı 200 m2, son cemaat yeri 50 m2, alt katı 100m2 olmak üzere toplam 350 m2 dir. Müştemilat olarak 1 lojmanı, 1 mektep,1 şadırvan, bay ve bayan tuvaleti bulunmakta olup avlusu da 150 m2 dir. 1981 yılında camimizin mektebinde eğitim amaçlı olarak yaşlı bay ve bayanlara yönelik mahallemizin okul öğretmenleri tarafından 3 aylık “Okuma ve Yazma Kursu” verilmiştir. Böylece yaşlılarımız okuma ve yazmayı öğrenmişlerdir. Ayrıca camimizin mektebinde Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bayanlara yönelik 3 yıl boyunca “Dikiş Nakış ve Boyama Kursu” açılmıştır.

Camimizin yapılışından bu zamana kadar camimizde görev yapan hocalarımızdan Allah Razı Olsun.                          04.10.2013

Adı SoyadıKadro DurumuDoğum YeriYıl
Ahmet HafızFahriBeşikdüzü
Mustafa KABASAKALFahriŞalpazarı
Muzaffer ÇÖMERTFahriAkçaabat
Salih SAKAFahriÇarşıbaşı
Mehmet GÜLERFahriVakfıkebir
Rıdvan SAKAKadroluÇarşıbaşı
Mustafa ÇABUKFahriŞalpazarı
Yüksel TAŞANKadroluOrdu
Coşkun ÇALIKKadroluŞalpazarı
İsmail Hakkı YILMAZVekilAkçaabat
Mustafa SEYİSVekilAkçaabat
Muhsin KAHRAMANKadroluŞalpazarıHalen devam

YUKARIDAKİ CAMİNİN TARİHÇESİ (GÖKÇEKAYA MAHALLESİ MERKEZ CAMİ)

1960 yılında yapımına başlanmış olup 1962 yılında ibadete açılmıştır. Binanın yapımı kâgir olup kapalı alanı 70 m2, son cemaat yeri 30 m2 olup toplam da 100 m2 dir. Müştemilat olarak 1 lojman, 1 mektep, 1 şadırvan, bay ve bayan tuvaletten oluşmakta olup avlusu da 80 m2 dir. 1981 yılında camimizin mektebinde eğitim amaçlı olarak yaşlı bay ve bayanlara yönelik mahallemizin okul öğretmenleri tarafından 3 aylık “Okuma ve Yazma Kursu” verilmiştir. Böylece yaşlılarımız okuma ve yazmayı öğrenmişlerdir. Ayrıca camimizin mektebinde Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bayanlara yönelik 3 yıl boyunca “Dikiş Nakış ve Boyama Kursu” açılmıştır.

Adı SoyadıKadro DurumuDoğum YeriYıl
Ekrem KIRCIFahriAkçaabat